25.10.2021

Suomalainen puhdas ilma valloittaa maailmaa – uudesta konsernista markkinajohtaja

Puhtaan ilman asiantuntijat Oy M-Filter Ab ja Filterpak Oy ovat yhdistyneet yrityskaupassa, jossa Oy M-Filter Ab on ostanut Hangossa sijaitsevan Filterpak Oy:n koko osakekannan. Järjestelyssä Filterpak Oy:n omistajista Peter Nordlundista ja Thomas Nordlundista tulee Oy M-Filter Ab:n osaomistajia ja he siirtyvät konsernin hallitukseen jatkaen samalla aikaisemmissa tehtävissään Filterpakilla. Konsernin toimitusjohtajana toimii jatkossakin Kai Liesmaa. Järjestelyllä ei ole vaikutusta työntekijöiden asemaan.

Oy M-Filter Ab valmistaa ilman- ja öljynsuodattimia monille kansainvälisille huippubrändeille maailmanlaajuisesti. Tällä yrityskaupalla konserni vahvistaa ja laajentaa toimintaansa puhtaan sisäilman ratkaisujen sektorilla, jossa Filterpak on alan kärkeä.

Olemme erittäin iloisia siitä, että kaksi vahvaa kotimaista alan toimijaa yhdistyvät. Tämä järjestely mahdollistaa markkinoita nopeamman kasvun maailmalla, Oy M-Filter Ab:n toimitusjohtaja Kai Liesmaa kommentoi.

Filterpak Oy:n toimitusjohtaja Peter Nordlund pitää yhdistymistä merkittävänä molempien osapuolten sekä suomalaisen työn kannalta.

Yhdistymisen johdosta nousemme Pohjois-Euroopan suurimpien suodatintalojen joukkoon. Olen iloinen, että nyt aikaansaadun kasvuyrityksen työpaikat jäävät Suomeen, Nordlund sanoo.

Terveellisen sisäilman merkitys on valtava: Sisäilmayhdistys ry listaa hyvän sisäilman vähentävän sairauksia, lisäävän viihtyvyyttä ja parantavan työtehoa. Huonon sisäilman kustannukset pelkästään Suomessa mitataan jo miljardeissa.

Suomen ilma on maailman puhtainta (WHO 2017), joten on luonnollista, että maailman parhaat sisäilmaan liittyvät suodatinratkaisut tulevat myös Suomesta. Puhdas ulkoilma on usein meille suomalaisille itsestäänselvyys, mutta sisäilman osalta meillä on vielä paljon parannettavaa ja monessa muussa maassa tilanne on toki vielä huonompi. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus rakentaa uusi suomalainen menestystarina, Liesmaa valottaa.

M-Filter Group -konserni koostuu yhdistymisen myötä kolmesta yrityksestä: Oy M-Filter Ab, PL-Filter Oy ja Filterpak Oy. Oy M-Filter Ab:n tehtaat sijaitsevat Haapavedellä ja Druskininkaissa Liettuassa, PL-Filter Oy sijaitsee Vimpelissä ja Filterpak Oy Hangossa. Lisäksi konserniin kuuluu Oy M-Filter Ab:n myyntiyhtiöt Saksassa ja Venäjällä. Konsernin liikevaihto tänä vuonna tulee olemaan noin 23 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 200 henkilöä.

Lisätietoja antavat:

Kai Liesmaa
Oy M-Filter Ab
040 5017614
kai.liesmaa@m-filter.fi
www.m-filter.fi

Peter Nordlund
Filterpak Oy
040 081 5871
peter.nordlund@filterpak.fi
www.filterpak.fi